Adalet Bakanı Gül'den infaz düzenlemesi açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, infaz düzenlemesine ilişkin "Bizim de gözümüz kulağımız Mecliste. Çok gecikmeden Meclis gündemine gelecek. Bugün, yarın ya da bu hafta Meclis'te göreceğiz" dedi.

Gündem Yayın: 31 Mart 2020 - Salı - Güncelleme: 31.03.2020 11:54:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
646 okunma
Google News

A Haber'de soruları yanıtlayan Bakan Gül'ün açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 

Cezaevlerindeki tüm vatandaşlarımızın canı bize emanettir. Gerekli tüm tedbirleri alıyoruz.

 

İNFAZ DÜZENLEMESİNİN KAÇ KİŞİYİ KAPSAYACAĞI

 

Süreçte çok şey söylendi, doğrusunu Mecliste kanun teklifi verildiğinde, yasalaştığında göreceğiz. Cumhurbaşkanımızda adam öldürme, cinsel suçlar gibi toplumun kabul edemeyeceği suçlarla ilgili 'iyileştirme olamaz' yaklaşımı vardı. Bu çerçeve merkeze alınarak çalışmalar yapılmaktadır. AK Parti grubumuz MHP ile bu yaklaşımları göz önünde bulundurarak çalışmalarını yürütüyor.

 

DENETİMLİ SERBESTLİK SÜRESİ

 

O konuda çalışılıyor. Denetimli serbestlik süresinin uzatılmasına yönelik çalışmalar gündemde.

 

YARGIDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

 

Türkiye'deki adliyelerde insan sirkülasyonu yüzde 95'in üzerinde azaldı. Adli tatil konusunda herhangi bir düzenlemeye gerek görülmüyor. Olayın seyrine göre yargılamaların, sürelerin durdurulması uzatılabilir.

 

PROVOKATİF KORONAVİRÜS HABERLERİ

 

385 kişi hakkında soruşturma başlatıldı, tutuklamalar da var. Stokçuluk yapan 55 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.

 

MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI

 

Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak ben de 3 aylık maaşımı Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.