'ABD'nin yanındayız' diyen İsrail'den ilk açıklama

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası intikam sözü veren İran, ABD'nin Irak'taki üslerini bombaladı. Dünya gündemini sarsan olay sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dünyayı açık açık gözdağı verdi. Amerika'nın yanında olduklarını belirten İsrail lideri, "Bize saldıran olursa çok sert şekilde vurulacaktır" dedi.

Dünya Yayın: 08 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 08.01.2020 14:30:44
Editör -
Okuma Süresi: 39 sn.
967 okunma
Google News

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin Amerika tarafından öldürülmesi sonrası İran'dan ilk misillime bugün geldi. ABD'nin Irak'taki üslerine füze fırlatan İran, 'intikam alındı' mesajını verdi. Dünya gündemine bomba gibi düşen olay sonrası ise İsrail'den ilk açıklama geldi.

 

"ABD'NİN YANINDAYIZ"

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ile İran arasında yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Netanyahu, "Trump, Süleymani konusunda, hızlı, cesur ve kararlı bir şekilde hareket ettiği için tebrik edilmeli. İsrail tamamen ABD'nin yanındadır" ifadelerini kullandı.

 

Netanyahu ayrıca, "Her kim İsrail'e saldırmaya çalışırsa, çok sert şekilde vurulacak" şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.