ABD'nin 46. başkanı Joe Biden oldu

ABD seçim sonuçlarında gittikçe geriye düşen Başkan Trump mesajlarını Twitter yine engelledi, kesin zaferin kıyısına kadar gelen Biden ise ilk devlet lideri kademesinden tebriğini aldı. Düğümü çözecek dört eyalette oyların yeniden sayılıp sayılmayacağı netleşti. Tüm dünyanın soluğunu tutarak takip ettiği seçim sonuçlarında tarihi anlar yaşanıyor. Farkın en az olduğu Georgia'da sayılan oyların sonuçları geldi. CNN Biden'ın kazandığını duyurdu.

Dünya Yayın: 07 Kasım 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 07.11.2020 19:39:11
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
1084 okunma
Google News

3 Kasım Salı günü gerçekleşen ve hala kazananın kesinleşmediği ABD'nin tarihi seçiminde, gece yarısı arka arkaya ortaya çıkan sonuçları uluslararası haber ajansları 'son dakika' koduyla geçti.

 

Dört kritik eyalette de öne geçip farkı açan Demokrat aday Joe Biden, sonuçları takip ettiği Delaware'de kameraların karşısına başkan yardımcısı adayı Kamala Harris'le birlikte çıktı.

 

On yıllardır Cumhuriyetçilere oy veren eyaletleri de almaya yakın olduklarını belirten Biden, "Net bir çoğunlukla, Amerikan ulusu bizi destekliyor. Sayılar açık ve ortada, seçimi biz kazanacağız. 74 milyonun üzerinde oy aldık. Bu sayı, ABD tarihinde herhangi bir başkanın aldığı oydan daha fazla" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.