ABD'de tarihi gün! Trump için azil kararı çıktı

ABD'de 6 Ocak'ta Trump destekçilerinin düzenlediği kanlı Kongre baskınının ardından tarihi günler yaşıyor. Temsilciler Meclisi, 5 kişinin hayatını kaybettiği Kongre baskınını kışkırttığı gerekçesiyle Trump'ın azledilmesi yönünde karar aldı. Senato da onaylarsa Trump, 20 Ocak'tan önce görevden alınacak.

Dünya Yayın: 14 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.01.2021 00:21:37
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
862 okunma
Google News

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden alınması için 221 Demokrat, 10 da Cumhuriyetçi Kongre üyesi lehte oy kullandı. Bu sonuçla Trump, hakkında iki kez azil kararı alınan ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçti.

 

Temsilciler Meclisi'nden çıkan bu karar Trump'ın azledildiği anlamına gelmiyor. Trump'ın azli için Temsilciler Meclisi kararının ardından yargılama makamına dönüşecek olan Senato'nun da onayı gerekiyor.

 

Senato'daki yargılama işleminin ise Beyaz Saray'da devir-teslimin yapılacağı 20 Ocak'tan önce gerçekleşmesi beklenmiyor.

 

20 Ocak'ta Senato'da çoğunluk yeni Başkan Yardımcı Kamala Harris'in katılımıyla bir üye farkla Demokratların lehine dönecek.

 

Fakat Başkan Trump'ın azledilmesi için teklifin Senato'dan 3'te 2 destekle geçmesi gerekiyor. Bu da en az 17 Cumhuriyetçi senatörün bu yönde oy vermesi anlamına geliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.