AB’de 4. dalga alarmı!

Delta varyantındaki hızlı artış, Avrupa kıtasında 4. dalga alarmı verilmesine neden oldu. İngilterenin ardından Almanyada da delta varyantı baskın virüs haline geldi. Fransadan "Varyant, yaz tatilini mahvedebilir" açıklaması geldi.

Dünya Yayın: 08 Temmuz 2021 - Perşembe - Güncelleme: 08.07.2021 15:30:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
873 okunma
Google News

TRT Haber'de yer alan habere göre, Delta varyantının yayılma hızı Avrupa ülkelerinde paniğe yol açtı. Ülkeler 4. dalgaya hazırlık için harekete geçti.

 

Almanya'daki vakaların yüzde 59'u "delta"

Delta, Almanya’da baskın varyant haline geldi.

Robert Koch Enstitüsünün son raporuna göre, yeni vakalar içinde delta varyantının oranı yüzde 37’den yüzde 59’a kadar yükseldi.

Haziran başından bu yana her hafta katlanarak artan delta varyantı artık Almanya’daki yeni vakaların 3’te 2’sini oluşturuyor.

 

 

Fransa: 4. dalga riski çok yüksek

Fransa'da delta varyantının vakalardaki oranı yüzde 40a ulaştı. 20 ile 29 yaş aralığında vaka sayısı bir hafta içinde iki katına çıktı. Gelişmeler üzerine güvenlik zirvesi toplandı.

Fransız hükümeti "Varyant yaz tatilini mahvedebilir. 4. dalga riski çok yüksek, durum hızla kötüleşiyor" uyarısını yaptı.

Pazartesi günü yeni kararlar alınması beklenen ülkede, aşı yaptırmayanlara sınırlamalar getirilmesi ve bazı meslek dallarında aşının zorunlu hale getirilmesi masada.

 

 

İspanya'da vakalar artıyor

İspanyada ise son 4 günde vaka sayısı 32 bine yükseldi. Kapalı alanlardaki gece kulüpleri ve diğer eğlence mekanları hafta sonundan itibaren kapanacak. Açık hava etkinliklerine katılabilmek için virüs negatif test sonuçlarını bildirmek ya da aşı olmak gerekecek.

 

Portekiz'de vakalar 2'ye katlanabilir

Delta varyantı etkisiyle, günlük vaka sayısı 2 bini aşan Portekiz'de vakaların gelecek hafta iki katına çıkması bekleniyor.

Norveç de Avrupa'da olası bir 4. dalgadan endişe eden ülkelerden. Kısıtlamaların temmuzda kaldırılması beklenen Norveç'te nihai karar ağustos ayında alınacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.