Irak'ta sular durulmuyor! Başbakan istifa kararı aldı

Sokak protestolarının yaklaşık iki aydır devam ettiği Irak'ta Başbakan'dan kritik bir karar geldi. Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi istifa kararı aldığını duyurdu.

Dünya Yayın: 29 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 29.11.2019 16:37:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1240 okunma
Google News

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği nedeniyle hükümeti protesto etmek isteyen göstericiler 2 aydır eylemlerine devam ediyor. Ülkede kaos ortamı hakimken Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'den istifa haberi geldi. Abdülmehdi istifasını Meclis'e sunacağını duyurdu.

 

300'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

 

Bağdat ile ülkenin güneyindeki bazı kentler 1 Ekim'den bu yana hükümet karşıtı gösterilere sahne olurken, hükümet göstericileri dağıtmak için sert müdahale talimatı vermişti. Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Saad Maan, gösterilerde 300'den fazla kişinin öldüğünü, 6 bin 107 kişinin yaralandığını açıkladı.

 

BAŞBAKAN'DAN İSTİFA KARARI

 

Ülkede yaşanan kaos ortamı sonrası Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi istifa edeceğini bildirdi. Abdulmehdi, istifasını Meclis'e sunacağını duyurdu.

 

IRAK'TA KAOS HAKİM

 

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

 

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında, İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

 

Açıklanan reform paketlerinden ikna olmayan göstericiler, güvenlik güçlerine protestolarda şiddet kullanılması talimatı vermekle suçladıkları Başbakan Adil Abdulmehdi hükümetinin istifasını istiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.