5. Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri başladı

İnegöl Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lise Rehberlik Zümresi ile Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlediği 5.

Yayın: 12 Mayıs 2022 - Perşembe - Güncelleme: 12.05.2022 07:25:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
225 okunma
Google News

İnegöl Belediyesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lise Rehberlik Zümresi ile Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlediği 5. Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri başladı. 2 gün açık kalacak olan, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yol gösterecek etkinlikte 22 üniversite ile 15 meslek standı yer alıyor.

 

Gençlerin hayatına yön verecek üniversite ve meslek tercihi konusunda en doğru kararları verebilmeleri, gelecek adına zaman kaybetmeden doğru seçimler yapabilmeleri adına İnegöl Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri, bu yıl 5'inci kez düzenleniyor. Lise Rehberlik Zümresi ve Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi koordinasyonunda Belediye Spor Salonunda yapılan 5. Üniversite ve Meslek Tanıtım Günlerinde bu yıl 22 üniversite ve 15 meslek standı olmak üzere toplam 37 stant yer alıyor. 11-12 Mayıs'ta 2 gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak organizasyonda, 11 ve 12. sınıf öğrencileri stantları ziyaret ederek üniversiteleri ve bölümleri tanıyıp meslekler hakkında bilgi sahibi olacaklar. Öğrenciler İnegöl Belediyesi tarafından okullarla yapılan planlama doğrultusunda araçlarla etkinliğe getirilecek.

 

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Gençlerimizin iyi yetişmesini istiyoruz, hedefi olan gençler olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimiz için atılan her adımın da geleceği aydınlatmak için yakılan bir meşale olduğunu düşünüyoruz. Onların en iyi eğitimi almaları için de en iyi şekilde kılavuzluk yapmak istiyoruz. Bu manada sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İnegöl'de ciddi bir öğrenci ve genç nüfus potansiyeli var. Bunu doğru kullandığımız takdirde en yeni girişimcilikler, en iyi yatırımcılar, en iyi markalar bu şehirden çıkacaktır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.