3. kez ateşkes mi geliyor? Moskova'ya gittiler

Dağlık Karabağ'da hezimete uğrayan Ermenistan'ın Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, son 10 gün içinde üçüncü kez Moskova'ya gitti. Öte yandan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un da Moskova'ya gitmesi Rusya'nın yeni bir ateşkes için araya girmiş olabileceğini akıllara getirdi.

Dünya Yayın: 21 Ekim 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 21.10.2020 12:14:05
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
825 okunma
Google News

Azerbaycan ordusu cephe hattında tam gaz ilerlemeye ve bir bir köyleri ele geçirmeye başlamışken; Ermenistan'ın ağır kayıplar vermesi sonrasında Rusya, 3.kez devreye girdi.

 

3. KEZ ATEŞKES Mİ GELİYOR?

 

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Karabağ savaşının başından beri bugün 3.kez Moskova'ya gitti. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'nun da Moskova'ya gitmesi Rusya'nın bugün ateşkes ilan ettirmek istemesine yoruldu. Bilindiği gibi iki ülke arasında daha önce iki kez insani ateşkes imzalanmıştı. Ancak Ermenistan, ateşkesi daha ilk saatlerde bozarak sivillere füzeli saldırıda bulunmuş, onlarca masumun hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

 

ERMENİSTAN BOZGUNA UĞRADI

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün, "Ermenistan'a ait, tahminen 400 askerin bulunduğu 556'ncı alay taburunun tamamına yakını etkisiz hale getirildi" ifadeleri ile son gelişmeleri aktarmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.