3 ismin vekilliği neden düştü? Hepsinin tek ortak noktası var

CHP'li Enis Berberoğlu, HDP'li Musa Farisoğulları ve HDP'li Leyla Güven'in milletvekilliklerinin sürpriz bir şekilde vekillikleri düşürüldü. Kamuoyunu şaşırtan gelişmenin arkasında hukuki süreç yer alıyor. 3 ismin ortak yönü, Yargıtay tarafından onanmış hapis cezalarına çarptırılmaları.

Siyaset Yayın: 04 Haziran 2020 - Perşembe - Güncelleme: 04.06.2020 17:09:44
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
1568 okunma
Google News

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürüldü.

 

Vekilliği düşen 3 ismin ortak noktası ise Yargıtay tarafından onanmış hapis cezalarının bulunması.

 

HDP'Lİ VEKİLLER KCK'DAN YARGILANDI

 

KCK Ana Davası'nda yargılanan HDP milletvekilleri Leyla Güven 6 yıl hapis cezası, Musa Farisoğulları da 9 yıl hapis cezası almıştı.

 

BERBEROĞLU MİT TIRLARI DAVASINDA YARGILANDI

 

CHP'li Enis Berberoğlu ise MİT tırları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 25 yıl hapis cezası almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı.

 

Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti. Berberoğlu ile Güven ve Farisoğulları hakkındaki yargı kararları TBMM'de bekletiliyordu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.