28 ŞUBAT'TA NE OLMUŞTU

24 Aralık 1995 de genel seçimler yapılmıştı seçim sonuçlarına göre Necmettin Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı RP birinci, Mesut Yılmaz'ın genel başkanlığını yaptığı ANAP ikinci,Tansu Çiller'in genel başkanlığını yaptığı DYP çok az farkla üçüncü olurken,Bülent Ecevit'in DSP'si dördüncü,Deniz Baykal'ın genel başkan olduğu CHP ise beşinci parti olarak meclise girmişti.

Yayın: 03 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 03.03.2021 12:26:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1632 okunma
Google News

Alparslan Türkeş'in genel başkan olduğu MHP baraj altı kalarak meclise girememişti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı BBP seçimlere ANAP listelerinden girerek 8 milletvekiline sahipti.

 

Meclis aritmetiğinde tek başına iktidar çıkmıyor ve koalisyon hükümeti kurulması gerekiyordu.

 

 

 

 

 Muhsin Yazıcıoğlu'ndan dinlediklerimi aktarayım;

-Seçim öncesi Sn.Çiller iktidardı ve bu iktidara karşı muhalefet yapılarak seçimlere gidildi. Millet birinci parti olarak RP'yi gösterdi.O zaman mantıklı olan RP'nin önderliğinde daha önceki Tansu Çiller hükümetine muhalefet yapan ANAP ile birlikte RP-ANAP koalisyon hükümeti kurulmasıydı. ANAP ile seçime girmemizin verdiği bilinçle böyle bir koalisyona öncülükte ettik.Esasında hükümette kurulmuştu.Her şeyi tamamdı.Hükümet programından bakanlıklara kadar her şey konuşulmuştu.Sonra araya bir bayram tatili girdi ve Mesut Yılmaz Uludağ’a tatile geldi.Tatil dönüşü Ankara'da hükümetin kurulamayacağına dair bazı söylentiler çıktı. Bunun üzerine Mesut beyi aradım ve söylentilerin aslı olup olmadığını sordum.O'da bana “evet askerler bu hükümetin kurulmasını istemiyorlar” dedi. Ben de kendisine madem askerler hükümet kurulmasına,kimin başbakan kimin bakan olacağına karar veriyorlar biz neden siyaset yapıyoruz. Neden sandığa gidiyoruz.

 

Haliyle o hükümet kurulamamıştı.

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.