23 yıllık siyasi parti, isim değişikliğine gitti

22 Ocak 1996 yılında bir çok farklı sol fraksiyondan gelen hareketlerin birleşmesi ile kurulan Özgürlük ve Dayanışma Partisi, siyasi hayatına Sosyalist Sol Parti ismiyle devam edecek.

Siyaset Yayın: 21 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 21.12.2019 12:19:13
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
1108 okunma
Google News

Geçtiğimiz yıl 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinde HDP'yi desteklenen kararı alan Özgürlük ve Dayanışma Partisi, isim değişikliğine gitti.

 

2004 YILINDA İKİ BELEDİYE ALMIŞLARDI

 

22 Ocak 1996 yılında bir çok farklı sol fraksiyondan gelen hareketlerin birleşmesi ile kurulan ÖDP'nin Sosyalist Sol Parti ismiyle siyaset hayatına devam edecek. ÖDP, 2004 yerel seçimlerinde Artvin Hopa'yı ve Yozgat'ın Sorgun belediyelerini kazanmıştı. 2007 genel seçimin ise partide o dönem Genel Başkan olan Ufuk Uras tartışmaları yaşanmış, Uras bağımsız olarak Meclis'e girmişti.

 

5 KİŞİLİK BAŞKANLAR KURULU VAR

 

2016 yılında gerçekleştirilen 8. Olağan Kongresi'nde Eş Başkanlık değiştirilerek yerine 5 kişilik Başkanlar Kurulu getirilmişti. Başkanlar Kurulu sözcüleri; Alper Taş, Önder İşleyen, Pelin Bektaş, Çiçek Çatalkaya ve Sema Yazan Özçetin olmuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.