2020 yılı fındık taban fiyatı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 2020 yılı için fındık taban fiyatının kilosu 22,50 lira olarak belirlendiğini ifade etti.

Ekonomi Yayın: 27 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 27.07.2020 19:28:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
977 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. 2020 yılı için fındık taban fiyatlarına değinen Erdoğan, "Yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kabuklu fındık için kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Fındık üreticisinin kilogramdaki kazancını yükseltmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

FINDIK İÇİN KİLOGRAM ALIŞ FİYATI 22,5 LİRA OLARAK BELİRLENDİ

 

Bugün de fındık alım fiyatlarını belirledik, geçtiğimiz yıl ofisimiz 16,5-17 lira kilogram fiyatı üzerinden alıma çıkmıştı. Bu sayede düşme eğilimi gösteren fındık fiyatları sezon içinde 18-20 lira civarında seyretmişti. Fındık ihraç fiyatının kilogramda 5,8 dolardan, 6,72 dolara yükselmesiyle ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti. Toplam fındık ihracatımızda 2,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yeni sezonun fındık fiyatlarını açıklayarak hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kabuklu fındık için kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Fındık üreticisinin kilogramdaki kazancını yükseltmiş oluyoruz. Muhalefet, rakamları iyi tespit ettin mi?

 

"ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ"

 

İncir, kuru incir ve kuru üzüm müdahale alımlarına bu yıl kayısı da ilave ediyoruz. Üreticimizin yanında olmaya devam ediyoruz. AK Parti iktidarı üreticisini yalnız bırakmayacaktır. her zaman onların yanında yer almaya devam edecektir."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.