2019'un teması 'İntiharı önleme'

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu ,10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü 2019'un temasını "Ruh Sağlığını Güçlendirme ve İntiharı önleme "olarak belirledi.

Yayın: 11 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 11.10.2019 09:25:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1234 okunma
Google News

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Merkezi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

 

Yapılan açıklamada, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü 2019'un temasını "Ruh Sağlığını Güçlendirme ve İntiharı Önleme" olarak belirlendi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

"İntihar sadece bireyi değil; bireyin ailesini, arkadaşlarını ve toplumu etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur.

 

Dünya üzerinde her yıl 1 milyon insan intihar ediyor. Bio-psikososyal yönleri olan intihar olgusu tamamen ortadan kaldırılamazsa bile ruh sağlığı alanında; sosyal adalet, insan hakları, ortak sorumluluk ve farklılıkları merkeze alarak savunuculuk, klinisyen vb. rollerle çalışan Sosyal Hizmet Uzmanları olarak intiharı önleme ve intihara yönelik çalışmaların multidisipliner ekip çalışması içerisinde bütünleştirici ve kişinin problemlerle baş edebilmesi için güçlendirme çalışmalarına kişinin sahip olduğu sosyal destek sistemlerininde dahil edilmesinin sağlayacak bir Ruh Sağlığı yasasına ihtiyacımız olduğu ortadadır.

 

Koruyucu, önleyici, tedavi ve rehabilite edici ruh sağlığı hizmetlerinin bir üyesi olan Sosyal Hizmet Uzmanları olarak bu sorunu yaşayan birey ve bireyler ve ailelerinin yanında olduğumuzu bildiririz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.