14 terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında 14 terörist etkisiz hale getirildi.

Gündem Yayın: 29 Nisan 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 29.04.2019 14:17:14
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1487 okunma
Google News

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zincir, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), asil milletin sevgi ve güveninden aldığı güçle, 780 bin kilometrekare kutsal vatan toprağının güvenlik ve bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı için, 82 milyon vatandaşın huzur ve güvenliğini hedef alan terör örgütleri FETÖ/PDY, PKK/KCK/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içi ve sınır ötesinde gece-gündüz, yaz-kış, dağ-bayır demeden, "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışı içinde azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Zincir, ayrıca TSK'nın, Türk hava sahası ve 462 bin kilometrekare olan mavi vatanda da uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatleri büyük bir azim ve kararlılıkla korumayı sürdürdüğünü kaydetti.

Teröristle mücadele harekatı kapsamında 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen 15 bin 97 teröristin 7 bin 885'inin yurt dışında etkisiz hale getirildiğine dikkati çeken Zincir, bu teröristlerin yüzde 52'sinin yurt dışı kaynaklı olmasının, TSK'nın yurt dışı varlığı ve operasyonlarının gerekliliği ve önemini ortaya koyduğuna işaret etti.

En son Çukurca Seriberi Üs Bölgesi'nde 4 şehit verilen saldırıda kaçan terörist grupların takibi ve yerlerinin tespiti neticesinde Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında bu grupların önemli bölümünün etkisiz hale getirildiğini, şehitlerin kanının yerde kalmadığını dile getiren Zincir, bölücü terör örgütü PKK'ya ağır zayiatlar verdirildiğinin tespit edildiğini söyledi.

Bu çerçevede dün gece Zap bölgesinde 14 teröristin girdikleri mağarada hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini bildiren Zincir, harekata ilişkin görüntüleri basın mensuplarıyla paylaştı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.