Deniz Dalgıç: Sorunları biliyoruz çözmek için yola çıktık!

CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç yerel seçimlere sayılı günler kala basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mudanya’yı önemsediğini ifade eden Dalgıç, “Mudanya’nın sorunlarını biliyoruz, ekibimle birlikte sorunları çözmek için yoka çıktık” dedi

Bursa Yayın: 22 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 22.02.2024 13:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
40 okunma
Google News

31 Mart Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin adayları netleşti. Bu doğrultuda saha çalışmalarını hızlandıran adaylar vatandaşın oylarını alabilmek uğruna kıran kırana yarışıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Montania Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Dalgıç’ın yerel seçimler kapsamında düzenlediği basın toplantısına çok sayıda gazeteci katıldı.

Yerel yönetimlerin çok daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Dalgıç öte yandan Hayri Türkyılmaz’a da teşekkür etti.

Basın buluşmasında konuşan CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Mudanya’yı önemsediğini ifade ederek kentin sorunlarına değindi.

“Bir kampanya sürecine başladık. Biliyorsunuz çok ekonomik sıkıntılarımız var. Aynı zamanda adalet arayışımız var. Dolayısıyla da böyle bir durumda da yerel yönetimlerin de görevleri her zamankinden daha önemli hale geldi. Biz de bu konuda yerel yönetimlerin daha fazla inisiyatif sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz. O nedenle de bu yola çıktık. Sorunları biliyoruz, çözümleri de biliyoruz ekibimle birlikte yola çıktık. Mudanya’da sizlerin de desteğiyle tüm paydaşların desteğiyle, sivil toplumla, konuların uzmanlarıyla, yönetimdeki arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle ama en önemlisi de Mudanyalı hemşehrilerimizle birlikte Mudanya sorunlarını çözmek istiyoruz. Ben mevcut belediye başkanımıza teşekkür etmek isterim. 10 yıldır önemli hizmetler yaptık. Tek bir hile sürdürmeden ve ilçemize ve kendi adına belediyemizde görev sürecini sonuna kadar götürdü. Partimiz bu sefer beni uygun gördü. Bu bir görev, bayrak yarışı sonuçta. Görevimizi ondan devralıp onun başlattığı projeleri daha ileriye getirmek, Mudanya’yı da aslına bakarsanız layık olduğu yere yaklaştırmak için elimizden geleni yapacağız.”

‘TEK DERDİM MUDANYA’YA HİZMET ETMEK’

Sahil kenti Mudanya’nın sahillerinin daha kullanışlı hale gelmesi için projeler hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Dalgıç, “Doğduğumuzdan beri babam, ailem, hepimiz, biz Atatürkçü, cumhuriyetçi insanlarız. Biliyorsunuz başka başka da çok özel değerleri var Mudanya’nın. Çok önemli bir sahil ilçesi aslında. Her ne kadar bugüne kadar sahillerimizden çok iyi yararlanamasak da gerçekten önemli bir sahil kentinde bizler burayı daha kullanılır hale getirmek istiyoruz. Bunlarla ilgili birçok projemiz var. Aynı zamanda Mudanya tarım ürünleriyle biliyorsunuz zeytin gibi, incir gibi, üzüm gibi tarım ürünleriyle de çok önde gelen bir kent.
Bu tarım ürünlerinin da daha iyi tanıtılması gerektiğini düşünüyoruz. En önemlisi tabii bir belediye başkanının görevi halkın sağlık, huzur, esenlik ve mutluluğunu sağlamaktır diye yazıyor. Biz görev tarihinde bunları yapmaya talibiz” dedi.

Mudanya’nın bazı mahallelerinde geçim sıkıntısı ile birlikte kentin çok sayıda göç verdiğinin altını çizen Dalgıç, ekonominin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Dalgıç, “Mudanya sadece kentin merkezinden ibaret değil. Kocaman bir ilçe, güneyinde, batısında çiftçilikle geçinen köylerimiz mahallelerimiz var. Buralarda da geçim sıkıntısı had safhada. Buralardan çok ciddi nüfus kaybı yaşanıyor, göç veriyor buralar. Çünkü gençlerimiz buralarda geçimlerini sağlayamıyor. Bu mahallelerde ekonomiyi güçlendirmek için projelerimiz var. Mudanya’nın temel olarak tarım ve turizmle kalkınması gerektiğini ve ekonomisinin güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün projelerimizi de bu yönde hazırladık. Bu yönde çalışıyoruz. Mudanya’nın etrafında birçok eski uygarlıktan kalma kalıntılar var. Buralarda mendi arkeolojik bölgeler var. Şu anda bunlar biraz kendi halinde ama bunların ortaya çıkarılıp turizme katılması gerektiğini düşünüyorum. Gastronomi turizmi, yerleşim turizmini önemsiyoruz. Bunu hem çiftçimizin hem de oralarda gelir düzeyini artırarak ekonomiyi canlandırarak yapmak istiyoruz” diye konuştu.

MUDANYA’YI SANAT MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ

Konuşmasını sürdüren Dalgıç, “Sosyal belediyecilik bizim için çok önemli. Şu anda ulaşılamayan yerlere de ulaştık. Bu projeyi yürütmek istiyoruz. Afet riski yapılar konusuna çok önem veriyoruz. kültür turizmini de önemsiyoruz. Bunun için de Mudanya’yı bir sanat merkezi haline getirmek istiyoruz. Mudanya’da sivil toplum çok güçlü. Birçoğumuz buna tanıksınız zaten. Herkes kendi çapında bir örgütlenme halindeler ve çok iyi işler yapıyorlar. Bu bunlarında birleştirilip bir güç haline getirilmesi lazım. Sonuç olarak bütün bu unsurları biz bir araya getirip, bütün unsurlarla birlikte çalışıp biraz evvel söylediğim gibi toplumumuzun yaşadığı büyük sorunları sadece merkezi yönetimlerden beklemeden belediyenin de üzerine sorumluluk alarak bu konulara eğilmesi gerektiğini ve çözümler üretmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konu bu şekilde yola çıktık. Başarılı olacağımıza eminim. Çok güçlü bir kadromuz var. Çok tecrübeli arkadaşlarımız var. Müthiş bir birikimimiz var. Tamamen liyakatli insanlarla birlikte bu işi yürüteceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.