Bakın DEVA Bursa’da 6 ayda ne hale geldi?
DEVA Partisi, Ali Babacan’ın genel başkanlığında 9 Mart 2020’de kurulduğunda özellikle AK Parti’de bakanlık, başkan yardımcılığı, milletvekilliği ve il başkanlığı gibi üst düzeyde görev yapmış isimlerle kurucular kurulunu oluştururken, büyükşehirlerde de genelde il başkanı atamalarını siyaseten tecrübeli ve tanınmış isimler üzerinden yürüttü.

Ancak Bursa’da nedense bu “ince” detayın dışına çıkıldı. Teşkilatlanma görevi aslen Bursalı olan Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın’a verildi. O dönemde kuruluş çalışmalarını yakından takip ettiğim için biliyorum. 3 bin kişinin dijital ortamda parti genel merkezine başvuru yaptığı açıklamaları partiyi bir anda ilgi odağı haline getirmiş, çıtayı yükseğe çıkarmış ve il başkanı merak ve heyecan uyandır mıştı.
O kadar çok gizli toplantılar ve görüşmeler yapıldığı, AK Parti içinden birilerine teklifler gittiği bilgisi kulağımıza geldi ki, “acaba il başkanı AK Parti içinden tanınmış biri mi, yoksa iş dünyasından ya da STK’lardan tanınmış biri mi?” olacak sorusu haftalardır yerel siyasetin gündemini oluşturdu.
O yüzden 15 Ağustos’ta Serkan Özgöz adında daha önce ismi hiç duyulmayan birinin DEVA’nın il başkanı olarak atanması büyük şaşkınlık yarattı.
DEVA’NIN BURSA’DAKİ DURUMU NE İDİ NE OLDU?”
24 Ekim’de o tarihte çalıştığım En Bursa’da “DEVA’nın Bursa’daki durumu ne?”başlıklı yazı kaleme almış ve şöyle bir yorumda bulunmuştum:
“AK Parti içinden koparak Türk siyasi hayatına katılan 2 yeni partinin Bursa örgütlenmeleri için şöyle bir değerlendirme yapılıyor:
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...